Jäsenhuone|Työhuone

Sosiaalinen sirkus osana Sirkusmarkkinoiden ohjelmaa

21.8.2016

Keravan opiston Sirkuskoulu Fanfaarin oppilaat esiintyvät katusirkuksessa ja OpenStagella Sirkusmarkkinoilla. Ennen sirkusmarkkinoita oppilaat tekevät sosiaalisen Sosiaalinen Sirkus –kiertueen. Se on Keravan Urheilijoiden ja Keravan Opiston yhteishanke.

  

Keravan opiston Sirkuskoulu Fanfaari on toiminut jo kahdeksan vuotta ja ollut osa Keravan opiston kurssitoimintaa. Fanfaarin perustamisen taustalla on Keravan historia sirkuskaupunkina sekä juuret Keravan Klondykessa huvipuisto Fanfaarissa 1990-luvun alussa toimineessa sirkuskoulussa. Tuomalla sirkusopetus Keravan opiston ohjelmaan haluttiin tarjota myös lapsille ja nuorille opistossa kiinnostavaa toimintaa sekä jatkaa omalta osaltaan sirkushistoriaa nykypäivänä.

Paikallinen kiinnostus Fanfaaria kohtaan ylitti odotukset ja kursseille on vuosittain osallistunut iso joukko lapsia ja nuoria. Nykyisen Sirkuskoulu Fanfaarin toiminta on ajan myötä kasvanut ja laajentunut aloittelijoista myös seuraaville tasoille.

Sirkuskiertue järjestetään tänä vuonna toista kertaa. Viime vuonna saatiin esityksistä hyvää palautetta sekä paljon hyviä ja innostavia kokemuksia. Sirkuskiertueen tavoitteena onkin edistää Fanfaarin sirkuskoululaisten tavoitteellista sirkusoppimista sekä vahvistaa esiintymistaitoja antamalla esiintymismahdollisuuksia, tehdä tunnetuksi Opiston ja Keravan omaa sirkuskoulua sekä viedä lasten iloisia sirkusesityksiä vanhuksien ja lasten luokse.


Sirkuskoulu Fanfaarin esitykset:

ma 22.8 klo 12.45-15 Palvelukeskus Hopeahovi ja palvelukeskus Vomma

ti 23.8 klo 14-15.30 saksalainen päiväkoti Spielhaus

to 25.8 terveyskeskus osastot 1 ja Helmiina klo 12:30 alkaen

 

Lisätietoja:

Keravan Urheilijat/Sirkusmarkkinat, Kirsi Ikonen-Ranne, p. 0400 618 393 ja Pertti Syrjälä, p. 040 744 3805

Keravan kaupungin koulutussuunnittelija Sanna Laine, p. 040 318 2877, sanna.laine@kerava.fi